- Mijn specialiteiten

Basisdiploma Pedicure

Sinds 1998 ben ik gediplomeerd pedicure en aangesloten bij Provoet en bijscholing staat bij mij hoog in het vaandel, een greep uit mijn bijscholingen/specialisaties zijn:

Code van de voetverzorger

Diabetische voet

Reumatische voet

Oncologische Voetverzorging

Risicovoet

Sportpedicure

Nagelbeugeltechnieken

Nagelreparatie

Orthesiologie

Vilttechnieken

Voetonderzoek en Noviteiten

Voetverzorging en hygiëne

De omnicut! Heeft u veel eelt aan de hielen of voorvoet maar vind u het snijden eng? Dan is de werking van de omnicut voor u een uitkomst, de omnicut word aangesloten op het handstuk van mijn motor en dikke lagen eelt worden probleemloos verwijderd. Geinteresseerd vraag eens naar de mogelijkheden.

 

Medisch Sport Pedicure

Als u regelmatig of veel sport dan is het van belang dat u goed passende sportschoenen draagt. Uw voeten kunnen veel te lijden hebben door het sporten. 

Sporten waarbij u rent en abrupt moet stoppen kunnen leiden tot huid en nagelproblemen aan uw voeten. 
Actieve sporters kunnen veel problemen aan hun voeten hebben zoals ingegroeide/ingroeiende nagels, stootnagels, afgebroken/gescheurde nagels, verdikte nagels, bloeduitstortingen onder de nagels of schimmels onder de nagels. Als gevolg van te veel druk en wrijving kan er overmatig eelt ontstaan, likdoorns, kloven of blaren. Ook kan de huid gaan verweken door overmatige transpiratie.

Bij het opmeten van uw schoenen is het van belang dat er niet alleen wordt gekeken of de schoenen passen als u stilstaat maar ook als u in beweging bent. Slecht passend schoeisel kan leiden tot blessures, een goede Medisch Sport Pedicure kan u adviseren bij goed passende sport schoenen.


Door het sporten kunnen er specifieke problemen aan uw voeten ontstaan zoals bijvoorbeeld zenuwbeknellingen.  
Een medisch pedicure sport kan uw voeten hierop onderzoeken, u van adviezen voorzien en indien nodig uw voeten tapen of een aanpassing maken in uw schoenen. 
 

 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.